Ik maak het goed

Tien ervaringen met mentale gezondheidsproblemen gevormd tot één verhaal.

 

Zeven jaar lang werd er bij mij thuis niet gesproken over de tijd dat ik mentaal ziek was. Telkens als ik over het onderwerp begon, bleef het stil. Hierdoor kreeg ik last van schuldgevoelens. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het verdriet, wilde het goedmaken, maar wist niet hoe.

 

Ben ik de enige die hier moeite mee heeft? Of zijn er meer mensen die niet of nauwelijks met naasten kunnen praten over hun mentale gezondheid?

 

Met deze vraag ben ik mijn zoektocht gestart. Dit uitte in een briefwisseling met tien vrouwen. In deze brieven schreven zij over hun ervaringen. Telkens weer herkende ik mezelf in hun woorden, zag ik overeenkomsten in de brieven die ik kreeg. Want ondanks alle verschillende diagnoses waren er voornamelijk overeenkomsten. Zoveel, dat de zinnen uit hun brieven verteld kunnen worden als één verhaal.

 

Dit is ons verhaal. Dit is de epiloog van mentale gezondheidsproblemen.

 

Onderaan deze pagina kun je het inkijkexemplaar bekijken. Iedere kleur staat voor een andere vrouw. Alle diagnoses heb ik achterwege gelaten omdat ik ervan overtuigd ben dat ervaringen het beste kunnen overbrengen hoe iemand zich voelt of heeft gevoeld. 

2020, afstudeerproject advertising

concept, copy, art direction en edit


«